Genudgiv nye standarder, et stort antal nationale standard elektriske cykler vil blive ukvalificeret

- Mar 30, 2019-

Lignende eksempler på ulovlige handlinger på elektriske cykler er almindelige. For at sikre sikker rejse med elektriske cykler, forbedre trafikstyring og rationelt distribuere vejrettigheder udlod statsadministrationen for markedsovervågning den 27. marts udstedelsen af certificerings- og tilsynsafdelingen for den generelle administration af markedsovervågning til videre arbejde. Meddelelse om obligatorisk produktcertificering for elektriske cykler, denne gang vil den blive håndhævet fra markedsniveau!


电动车新国标


Den statslige administration af markeder udstedte den "seneste forklaring"


Ifølge den tidligere meddelelse fra National Certification and Accreditation Administration er de tre nye krav til elektriske cykler som følger:


1. Den samlede mængde af alt ledigt rum inde i bilkroppen må ikke overstige 1,5 liter. Såsom: charterbiler, biler med spande, det meste af det ledige rum er større end 1,5 liter, er ukvalificeret;


2. Sadelens samlede længde overstiger ikke 400 mm. Såsom: Der er to sæder foran og bag, sadlenes samlede længde er mere end 400 mm, hvilket er ukvalificeret;


3. Krumtapene på begge sider af pedalen bør ikke fjernes. Hvis fodens vinkel kan fjernes med hånden eller med et værktøj, er det ukvalificeret.


I henhold til kravene i denne standard vil der være et stort antal nationale standardcykler, der ikke klarer inspektionen!


Såsom charterbiler, med spandcykler, to pladser foran og bag, sadlen er for lang, den elektriske cykel, der kan demonteres med vevhåndtagene, vil blive elimineret!


Nogle af de udstedte nationale standardkøretøjer vil blive undersøgt igen, selvom de har bestået 3C-certificeringen. For kvalificerede elektriske cykler skal de også indtaste registreringsstyringssystemet i overensstemmelse med reglerne, registrere kortene i tide og uploade den nationale omfattende applikationsplatform til offentlig sikkerhedstrafikstyring. Disse foranstaltninger kan ikke siges at være strenge!


Derudover vil meddelelsen også styrke salgsovervågningen af elektriske cykler. Det er strengt forbudt at sælge elektriske cykler, der ikke opfylder de nye standarder og ikke har opnået CCC certificering. Styrk tilsynet med salget af opladere og lithium-ion-batterier til el-cykelforhandlere og undersøge og håndtere ulovlig demontering, ændring og vedligeholdelse af opladere og lithium-ion-batterier.


Meddelelsen om denne meddelelse indikerer, at omlægningen af det elektriske cykelmarked vil blive mere grundigt, vil overlevelsestrykket for mindre virksomheder, der ikke opfylder kravene, stige kraftigt, eller risikoen for eliminering vil blive konfronteret. Store etablerede virksomheder kan fortsætte med at bygge produktionslinjer, men den normale F & U og produktion af virksomheder. Det har også stor indflydelse. Denne rettelse vil også fremme udviklingen af den elektriske cykelindustri, der markerer et nyt udgangspunkt for elektriske cykler i Kina.

Et par af:Hvad er rejsen med dig? Inkluderes balancen? Næste:Byer bliver mere alvorlige om Micromobility Data