Byer bliver mere alvorlige om Micromobility Data

- Mar 28, 2019-

lime scooter.jpg


Borte er de dage, hvor byer og tech startups er konstant i modsætning til hinanden. Passport, en start af mobilitetsstyring, har samarbejdet med Charlotte, NC, Detroit, Mich og Omaha, Neb. At skabe rammer for at anvende parkeringsprincipper, dataanalyse og mere til de mange delte mikromobilitetstjenester.


"For mange byer har den eneste mulighed været at pålægge forbud, gebyrer eller tilladelsessystemer beregnet til at dække antallet af scootere tilladt på deres gader," sagde Passport CEO Bob Youakim til TechCrunch via e-mail. "Selvom dette giver byer mulighed for midlertidigt at kontrollere scooter-implementering, er der større fordele ved at tilpasse sig nye mobilitetsudbydere."


Med Passport vil disse byer nemt kunne analysere scooterbrug, parkeringsmønstre og kurveudnyttelse. Passport giver også byer mulighed for at implementere prisfastsættelse og betalinger i realtid og bedre styring af scooterplacering. Tanken er, at byer og mobilitetsudbydere vil arbejde bedre sammen, hvis der er økonomiske incitamenter på plads.


Cities scooter.jpg


"Cities har allerede et veletableret system til at opkræve biler for at parkere på kanten, og denne samme løsning skal anvendes på andre transportformer," sagde Youakim. "Ved at oplade scootere til at parkere med brugsbaseret prisfastsættelse kan byer effektivt styre scootere i deres lokalsamfund og naturligvis afbalancere udbud og efterspørgsel."


Passport har også samarbejdet med scooter operator Lime for at undersøge, hvordan et system med fleksible parkeringsafgifter kunne erstatte scooter caps.


"Dette er et glimrende eksempel på, at byer og Lime samarbejder for både at bestemme den rigtige flådestørrelse gennem data og i fællesskab opnå målskift, bæredygtighed og tilgængelighedsmål", siger Lime's direktør for transportpartnerskaber Evan Costagliola i en redegørelse.


城市滑板车


I Detroit skitserede byen sit officielle pilotprogram i oktober sidste år, hvoraf 400 var antallet af scootere, som hver virksomhed kunne installere. Da scootere landede først i Detroit, var de meget koncentreret i det større byområde, Detroit Chief of Mobility Innovation Mark de la Vergne fortalte TechCrunch via email.


Som led i dette program er håbet at fortsætte med at øge tilgængeligheden af scootere i underbevarede områder, samt bedre styre udbud og efterspørgsel økonomi.


"Jeg er meget interesseret i at se, hvordan disse byer kan arbejde sammen om at udvikle en ny forretnings- / reguleringsmodel, der kan skaleres nationalt," sagde han.


I Charlotte er håbet at lære mere om, hvordan man implementerer dynamiske priser og opfordrer folk til at bære hjelme.


"Vi vil evaluere, hvordan dette partnerskab skaber transportmobilitet i Charlotte som det vedrører e-scootere," siger Charlotte Department of Transportation, vicegeneraldirektør Dan Gallagher. "Som en by vil vi kunne give vores samfund det bedste transportnetværk, der giver adgang til job, uddannelse, transit og boliger."

Et par af:Genudgiv nye standarder, et stort antal nationale standard elektriske cykler vil blive ukvalificeret Næste:Sådan køber du en balancehjul? Du må muligvis vide om denne information